Blog

Met regelmaat klimmen we in de pen over een onderwerp dat ons bezig houdt. Dit kan iets uit de actualiteit zijn, maar ook een complex vraagstuk waar we op dat moment aan werken.

21 11 2022   De Fotoloods   Marb   28web
GLB netwerken1

Leren in GLB-netwerken

Maart 2024

Hoe leren we eigenlijk met elkaar in agrarische netwerken en is dat een beetje effectief? Persoonlijke mening op dat laatste: Nee, of lang niet altijd. In ieder geval te weinig. 

Pexels jan kroon 1000057

Bodemkwaliteit

8 oktober 2023

De bodem, een onderwerp dat we in ons vakgebied overal tegen komen. In  het nieuws, de (agrarische) vakmedia, in programma's, noem het maar! Bodemkwaliteit vormt de basis voor een breed scala aan cruciale ecologische, agrarische en economische processen. Niet gek dat 'de bodem' in veel van onze agrarische projecten onderwerp van gesprek is. 

Pexels matthias groeneveld 18050973

Landschapsvisie Drents-Friese grensstreek

23 augustus 2023

Het regionaal Landschap Drents-Friese Grensstreek heeft een subsidie ontvangen om een kwaliteitsimpuls te geven aan de Nationale Parken. Het geheel bestaat uit vijf deelprojecten, waarvan de landschapsvisie er één is. Samen met Eelerwoude werken wij aan de landschapsvisie voor de Drents-Friese Grensstreek. We zijn in gesprek met inwoners, ondernemers en politiek over de toekomst van het landschap. 

Ontwerp zonder titel (9)

Van EGO naar ECO?

30 juni 2023

De 17 SDG’s, Sustainable Development Goals, zijn 17 doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Deze zijn afgesproken binnen de VN en betreffen een mondiaal kompas voor uitdagingen zoals armoede, onderwijs en de klimaatcrisis. Ze zijn niet bij iedereen bekend en het is ook best veel om te onthouden. Maar de illustraties zijn herkenbaar. Zo herkenbaar dat we ze ook hebben gebruikt bij onze opdracht om de nieuwe Lokale Ontwikkel Strategie te schrijven voor de LEADER subsidie 2023-2027 voor Noordoost Twente. Maar dan vertaald naar het Twents!

Palle knudsen pn32OsMWfHQ unsplash scaled

Biodiversiteit

22 april 2023

Er wordt de afgelopen jaren steeds meer aandacht besteedt aan biodiversiteit. Maar wat verstaan we nu precies onder biodiversiteit? Bio betekent leven en diversiteit betekent verschillen. Het woord biodiversiteit staat dus voor allerlei verschillende vormen van leven. En dat zijn er heel veel. Je kunt daarbij denken aan verschillende leefgebieden, soorten planten, dieren en micro-organismen en verschillende individuen. Biodiversiteit regelt het klimaat en de waterkringloop, zuivert water en lucht, breekt organisch afval af, bestuift planten...

Afgerond! – Pachtbeleid Usseler Es Enschede

20 februari 2023

Het afgelopen jaar heeft Martin meegewerkt aan het vormgeven van een hernieuwd pachtbeleid voor het gebied ‘de Bolling van de Usseler Es’ voor de Gemeente Enschede. De gemeente wenste een pachtbeleid dat meer ruimte biedt aan groen, natuur en natuurinclusieve landbouw. Deel van het vormgeven van het pachtbeleid was een participatieronde onder geïnteresseerden om een beleid op te stellen passend bij de wensen van de uiteindelijke pachters. Eind 2022 is de laatste hand gelegd aan...

We denken graag met je mee

Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek

Bijna 20 jaar ervaring
Team met verschillende specialisaties
Aanpak op maat
Vrijblijvende eerste kennismaking

MARB CONSULTANCY
voor de leefomgeving van morgen
LogoWebsite Tekengebied 1 kopie
Contact

Marb Consultancy
Worsinkweg 2a
7475 TW Markelo
info@marb.nl