Duurzaam Pachtbeleid Enschede

Duurzaam Pachtbeleid Enschede

De Gemeente Enschede heeft een nieuwe visie opgesteld voor het buitengebied. Een onderdeel daarvan is het nieuwe inrichtingsplan voor de Bolling van de Usseler Es, gelegen ten westen van Enschede. Dit gebied is eigendom van de gemeente Enschede. De gemeente wenst in dit gebied  duurzame landbouw te stimuleren. Door het land te verpachten aan boerenbedrijven die op een duurzame manier hun bedrijf willen voeren, hoopt de gemeente dit doel te bereiken.

Voorwaarden die de gemeente stelt aan de duurzame bedrijfsvoering van pachters zijn bijvoorbeeld:

  • Gebruik van minder kunstmest
  • Verbeteren van bodemkwaliteit
  • Leveren van streekproducten aan lokale consumenten

Iedereen wordt in de gelegenheid gesteld om te reageren op de pachtgronden. Voldoe je aan de voorwaarden van de gemeente, dan krijg je de kans om de grond te pachten. Het gaat hier overigens om percelen die voor meer jaren beschikbaar zijn voor pacht.

Vanuit Marb Consultancy is Martin actief betrokken bij dit project. Hij begeleidt onder andere de eerste uitgifte van de percelen. Dit heeft plaatsgevonden in december. Daarnaast is onze collega Dagmar ook bij dit project betrokken.

Meer informatie over dit project vind je op de website van de gemeente Enschede www.enschede.nl/landbouwpercelen-pachten. Je kunt ook kijken op https://www.enschede.nl/ussEnseler-es-west-nieuwe-inrichting. Wil je meer weten over dit project, dan kun je hiervoor uiteraard ook bij ons terecht!

Onze rol in dit project

Projectleidin
Coördinatie

Welke collega’s zijn betrokken?

21 11 2022   De Fotoloods   Marb   3web

We denken graag met u mee

Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek

CONTACT OPNEMEN

Bijna 20 jaar ervaring
Team met verschillende specialisaties
Aanpak op maat
Vrijblijvende eerste kennismaking

MARB CONSULTANCY
voor de leefomgeving van morgen
LogoWebsite Tekengebied 1 kopie
Contact

Marb Consultancy
Worsinkweg 2a
7475 TW Markelo
info@marb.nl