Eindvorm

Eindvorm Twence

Over een aantal jaar zal een deel van de stortvergunning op de locatie Boeldershoek van Twence aflopen. Dit betekent dat deze stortheuvels afgesloten en landschappelijk ingericht moeten worden.

Het afsluiten van een stortheuvel gebeurde altijd op traditionele wijze: de stort werd afgedekt met afdekzeil waar een laag grond overheen werd gelegd. Dit zeil is een beperkte tijd houdbaar en moet in de toekomst steeds vervangen worden.
Tegenwoordig bestaat er een tweede optie namelijk ‘duurzaam stortbeheer’. Bij duurzaam stortbeheer wordt de stortheuvel met een installatie in feite schoongespoeld. De aanlooptijd naar een definitieve eindvorm duurt dan langer, maar het voordeel van deze manier van afsluiten is dat er uiteindelijk een schone heuvel over blijft waar nooit meer wat mee gedaan hoeft te worden.

Het afgelopen jaar is vanuit Eelerwoude en Marb Consultancy gewerkt aan een inrichtingsplan voor de eindvorm van de stortheuvels, waarbij de voorkeur van Twence uitgaat naar de duurzame aanpak.
Het inrichtingsplan is een ontwerp voor de landschappelijke vorm waar in de tijd naartoe wordt gewerkt. Dit is gedaan aan de hand van interne input vanuit Twence en input van direct omwonenden van de stortheuvels te Boeldershoek.
Er is in drie fases gewerkt. Fase 1 waren keukentafelgesprekken met omwonenden, fase 2 was een actieve ontwerpsessie met dezelfde omwonenden en fase 3 was de presentatie van de eindvorm.
Uit de gesprekken in fase 1 bleek dat niet alleen de eindinrichting belangrijk is, maar ook de aanloop ernaartoe. Hier is zo goed als mogelijk rekening mee gehouden in het ontwerp voor de inrichting van de eindvorm. De plannen hebben voor Twence duidelijkheid gegeven over de eindvorm die gerealiseerd moet worden. Deze eindvorm werd in een bijeenkomst gepresenteerd aan omwonenden en andere betrokkenen. De presentatie werd positief ontvangen.

Meer informatie over de duurzame manier van storten is te vinden op www.duurzaamstortbeheer.nl

Onze rol in dit project

Communicatie
Participatietraject
Schrijven inrichtingsplan

Welke collega’s zijn betrokken?

21 11 2022   De Fotoloods   Marb     kopie Martin

We denken graag met u mee

Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek

CONTACT OPNEMEN

Bijna 20 jaar ervaring
Team met verschillende specialisaties
Aanpak op maat
Vrijblijvende eerste kennismaking

MARB CONSULTANCY
voor de leefomgeving van morgen
LogoWebsite Tekengebied 1 kopie
Contact

Marb Consultancy
Worsinkweg 2a
7475 TW Markelo
info@marb.nl