WUBBOBREMMERalleenexpositie2

IBP-Vitaal Platteland Borne 'de Groene Poort'

Coördinator project IBP-VP Borne 'de Groene Poort'

De afkorting IBP-VP staat voor Inter Bestuurlijk Programma Vitaal Platteland. Wij houden ons bezig met dit project in Borne. Het Rijk en de andere drie overheden (provincie, gemeente en waterschap) werken samen aan dit programma. Het programma is in het leven geroepen om gebieden te ondersteunen op het gebied van organisatie, communicatie en financiën. Twente is aangewezen als pilotgebied. Borne is één van de gemeentes die een aanvraag heeft ingediend.

Het doel van dit programma is om te kijken welke zaken er spelen in dit gebied en hoe die in samenwerking tussen overheid en inwoners aangepakt kunnen worden. Een actueel thema is bijvoorbeeld: hoe kan het groene karakter van het buitengebied rondom Borne behouden blijven? Dit gebied wordt ook wel ‘de Groene Poort’ Borne genoemd. Het gebied vormt de verbindende schakel tussen het Nationaal Landschap Noordoost-Twente en de landgoederen van Zuidwest Twente (zoals landgoed Twickel). Daarnaast is de Groene Poort ook een verbindende schakel voor infrastructuur tussen de Twentse steden. Dit maakt de dynamiek in en druk op het gebied groot.

De gemeente Borne heeft ons gevraagd om hen te helpen bij dit programma.

In 2021 hebben wij een verkenning uitgevoerd in het gebied om te inventariseren wat er leeft bij de diverse belanghebbenden in het gebied. In 2022/2023 hebben wij de inventarisatie nader uitgewerkt en zijn wij bezig om de uitkomsten te vertalen naar enkele concrete projecten. De verwachting is dat we in 2024 kunnen starten met de uitvoering van een paar projecten.

Onze rol in dit project

Projectleider
Coördinator

Welke collega’s zijn betrokken?

21 11 2022   De Fotoloods   Marb   29web

We denken graag met u mee

Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek

CONTACT OPNEMEN

Bijna 20 jaar ervaring
Team met verschillende specialisaties
Aanpak op maat
Vrijblijvende eerste kennismaking

MARB CONSULTANCY
voor de leefomgeving van morgen
LogoWebsite Tekengebied 1 kopie
Contact

Marb Consultancy
Worsinkweg 2a
7475 TW Markelo
info@marb.nl