Scholtenlindefotografie 48 scaled

LEADER coördinator Noordoost Twente

LEADER is een Europees subsidieprogramma dat lokaal ingezet kan worden om een bijdrage te leveren aan de sociale en economische ontwikkeling in dit geval in het buitengebied van Noordoost Twente.

Het doel is om samen te werken aan een fijne plek om te wonen, te werken en te leven.

De betrokken gemeentes zijn: Tubbergen, Oldenzaal, Losser en Dinkelland. Aan de inwoners van deze gemeentes is gevraagd of zij ideeën of wensen hebben die ervoor kunnen zorgen dat er een fijne leefomgeving ontstaat. Deze wensen zijn opgenomen in de nieuwe Lokale Ontwikkelingsstrategie (LOS) voor 2023 t/m 2027. Hierin staan vijf speerpunten vermeld:

  • Samen - een project werkt als het goede kansen biedt voor iedereen. 
  • In Verbinding - een plan staat altijd in verbinding met andere acties voor ontwikkeling van het landelijk gebied. 
  • Innovatief - het draagt bijvoorbeeld bij aan biodiversiteit, cultuur, milieu, kunst, mobiliteit, veerkrachtige landbouw en ga zo door.
  • Duurzaam - dit staat voor een gezonde economie met werkgelegenheid, gebaseerd op onze toekomstige generatie, zodat een ieder die na ons leeft ook kan genieten van deze gezonde economie.
  • Doet geen afbreuk aan - al het moois dat Noordoost Twente al heeft.

De LEADER-groep bestaat uit een geselecteerde groep inwoners uit de deelnemende gemeentes. Wij zijn de spil in het traject van het begin tot het einde. Wij helpen, ondersteunen en adviseren diverse lokale initiatieven, zowel bij de opstartfase als tijdens de uitvoeringsfase. Mocht LEADER niet passend zijn bij bepaalde projecten, dan helpen wij bij het vinden van andere passende vormen van financiering.

Onze collega Maarten is de coördinator van het LEADER programma in Noordoost Twente. Saskia ondersteunt Maarten bij dit project.

Wil je meer weten over LEADER Noordoost Twente, de werkwijze en de diverse projecten waarmee wij bezig zijn? Kijk dan gerust eens op de website www.leadernoordoosttwente.nl.

Onze rol in dit project

Coördinatie (advies, hulp en ondersteuning)

Welke collega’s zijn betrokken?

21 11 2022   De Fotoloods   Marb   17web
Logo Leader 1

We denken graag met u mee

Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek

CONTACT OPNEMEN

Bijna 20 jaar ervaring
Team met verschillende specialisaties
Aanpak op maat
Vrijblijvende eerste kennismaking

MARB CONSULTANCY
voor de leefomgeving van morgen
LogoWebsite Tekengebied 1 kopie
Contact

Marb Consultancy
Worsinkweg 2a
7475 TW Markelo
info@marb.nl